ساتوشي ناکاموتو
ساتوشي ناکاموتو نام مستعار خالق بيت کوين است.
وبسايتي با نام مشابه خلاصهاي از کتاب در دست نگارش او را براي دانلود قرار داده است.در سالهاي گذشته متون و اخبار مختلفي به نام ساتوشي ناکاموتو منتشر شدهاند. البته از آخرين متن منتشر شده چند سال گذشته است. جمعهي گذشته فردي که خود را ناکاموتو معرفي ميکند، يک خلاصهي 21 صفحهاي از يک کتاب را در وبسايت NakamotoFamilyFoundation.org منتشر کرد. اين خلاصه، توضيحي از يک کتاب در مورد منبع و پايههاي ارزهاي رمزنگاري شده است. دامنهي مذکور چند روز قبل توسط سرويس آمازون به فردي ناشناس فروخته شده بود. يک فرد رابط نيز چند روز پيش بهنمايندگي از ناکاموتو با مجلهي وايرد تماس داشته است.
از زمان خلق بيت کوين، افراد زيادي خود را بهعنوان ساتوشي ناکاموتو معرفي کردهاند. در اين ميان آناليزها و بررسيهاي رسانههاي آنلاين نيز انگشت خود را هرازچندگاهي به سمت يکي از کارشناسان دنياي فناوري نشانه رفتهاند. يکي از مقالههاي مشهور در اين زمينه در سال 2014 در مجلهي نيوزويک منتشر شد و يک مرد ژاپني-آمريکايي در کاليفرنيا را بهعنوان خالق بيت کوين معرفي کرد. در سال 2015 نيز وايرد پروندهاي در مورد کرگ رايت، متخصص استراليايي منتشر کرد. در اين پرونده رايت بهعنوان خالق بيت کوين يا علاقهمند به شناخته شدن بهعنوان ناکاموتو معرفي شد. رايت هنوز هم قصد دارد خود را بهعنوان ناکاموتوي واقعي معرفي کند. او توييتهايي در مورد رمزنگاري منتشر ميکند و چند روز پيش نيز ادعا کرد که وبسايت جديد اعتبار ندارد.
نکتهي مهم اين است که هيچيک از ناکاموتوهاي مدعي تا به امروز نتوانستهاند در عمل خود را به جامعهي متخصصين رمزنگاري اثبات کنند. متخصصين اين جامعه معتقدند ناکاموتوي واقعي بايد به کليدهايي که بيتکوينهاي اوليه را کنترل ميکنند، دسترسي داشته باشد. اين بيت کوين ها چند سال است که بدون تغيير ماندهاند. در تعريف ساده مدعيها ميتوانند با جابجايي يکي از اين سکهها به آدرسي ديگر يا تاييد سندي با استفاده از کليد اين بيت کوينها، ادعاي خود را اثبات کنند.
فردي که اخيرا در وبسايت NakamotoFamilyFoundation محتوا منتشر کرده، از جابجايي سکهها يا استفاده از کليد اعتبارسنجي آنها خودداري کرده است. البته با توجه به اخباري که به مجلهي وايرد رسيده، او هيچيک از مظنونين اصلي يعني رايت، نيک سابو و دوريان ناکاموتو نيست. کارشناسان وايرد براي روشن شدن اين قضيه مصاحبههايي با فعالين روزهاي ابتدايي ايستم بيت کوين داشتهاند. البته آنها اين بار نيز مانند تمامي موقعيتهاي قبلي (که فردي خود را ناکاموتو معرفي ميکرد) با پاسخهايي بينتيجه روبرو شدند.
خلاصهاي که اين ناکاموتو در وبسايت مذکور منتشر کرده، حاوي يک پازل سادهي رمزنگاري است که به ادعاي خودش، نام کتاب آينده را فاش ميکند. اين پازل ساده که از ارتباط اعداد و حروف ساخته شده، عنوان Honne and Tatamae را فاش ميکند. اين عبارت در ژاپني بهمعناي بيان اختلاف احساسات شخصي يک فرد و رفتارهاي عمومي او است. عنوان خلاصهي کتاب نيز Duality يا همزادي انتخاب شده است.
براي خريد بيتکوينبه صرافي ارز ديجيتال پارسيان ارز مراجعه کنيد
متن اين خلاصه شامل برخي اطلاعات کلي از هويت ناکاموتو است. او در اين خلاصه مادرش را يک نويسنده و مادربزرگ خود را موسس يک شرکت انتشاراتي معرفي کرده است. او ادعا کرده که در 14 سالگي وارد جامعهي رمزنگاري شده و از 20 سالگي در کنار کار کردن بهعنوان يک محقق دانشگاهي، اطلاعاتي را در مورد بيت کوين منتشر کرده است. در نهايت او از انتخاب نام ساتوشي ناکاموتو ميگويد. او ميگويد اين نام در ژاپني با نام شاخص John Smith در فرهنگ انگليسي برابر است. اين بخش از متن اثبات ميکند که اين ناکاموتو، ژاپني نيست.
مولف اين خلاصه بخش زيادي از متن را به توضيح دليل علاقه و نيازش به حريم خصوصي اختصاص داده است. او توضيح داده که چگونه شبکههاي اوليه را با استفاده از نرمافزارهاي ناشناسسازي روي کامپيوترهاي شخصياش اجرا ميکرده است. او اعتراف ميکند که رعايت برخي جزئيات در محافظت از هويت خود را فراموش کرده است. گزارش زماني فرآيندها يکي از اين جزئيات بوده است. او در اين مورد گفته است:
برخي افراد به حدي دقيق بودند که زمانهاي پست کردن مطلب در انجمنها و اضافه کردن کد به متن شبکه توسط من را استخراج کرده و با ترسيم يک نقشه زمان خواب و بيداري من را کشف کردند.
اين ساعتها، موقعيت احتمالي ناکاموتو را شرق ايالات متحدهي آمريکا تخمين ميزنند.
بخش ديگري از اين خلاصه به تاريخچهي تولد بيت کوين اختصاص دارد. در اين بخشها اشارهاي نيز به ارتباط خالق بيت کوين با بازيگران بزرگ دنياي رمزنگاري شده است. از ميان اين افراد ميتوان آدام بک، وي داي، گوين اندرسون و هال فيني را نام برد. اين نويسنده ميگويد که بيت کوين از دل شکستهاي متعدد گروههاي بسيار زاده شده و تنها دليل موفقيت آن، ظهور در مکان و زمان مناسب بوده است.
اين سند پر از جزئيات تاييد نشده از روزهاي ابتدايي پروژهي بيت کوين است. او ميگويد در ابتدا بلاک چين با عنوان تايم چِين (TimeChain) شناخته ميشده است. اصطلاح فورکنيز که مکانيزمي براي جداسازي پروژههاي ارزهاي ديجيتال از يکديگر است، Branch Point نام داشته است. در ادامه براي توضيح محدود بودن سقف بيت کوينها نيز او عدد 21 ميليون را يک برآورد تجربي ميداند.
نکتهي ديگر موجود در اين خلاصه، اشارهاي جالب و البته مرموز، به گروه بودن ساتوشي ناکاموتو در برههاي از زمان دارد. بهنظر ميرسد يکي از مرموزترين بخشهاي اين خلاصه، به توضيح اين مسئله پرداخته است:
اين نکته را در نظر بگيريد که در بخشي از توليد اين پروژه، فرد يا افرادي به من کمک کردهاند و پس از مدتي از آن جدا شدهاند. اين اتفاق در اکثر اوقات توسعهي پروژه رخ داده است.
او در نهايت توضيح فرد بودن يا گروه بودن ناکاموتو را پاسخي پيچيده ميداند که در کتاب به آن اشاره خواهد کرد. مولف اين خلاصه ميگويد که موفقيت بيت کوين او را متعجب کرده است. او در اين مورد مينويسد:
من تصور ميکردم که اين پروژه يا کار ميکند يا به سختي شکست خواهد خورد. بعلاوه اگرچه استفادههايي از بيت کوين و قابليتهاي آن در تراکنشهاي مالي مانند جايزه به کاربران، توکنهاي کمک مالي، ارزي براي بازيها و غيره ميديدم، تصور نميکردم که روزي به موفقيت کنوني برسد و در مسيري کاملا در تقابل با پولهاي سنتي حرکت کند.
در مورد ارتباط پروژه با پيشگامان صنعت رمزنگاري، نکتهي قابل توجه اين که تنها توضيحي مختصر در مورد کارهاي نيک سابو در اين متن آمده است. سابو يکي از اعضاي مهم جامعهي رمزنگاري است و در پروژههايي پيش از بيت کوين شرکت داشته است. او در بسياري از رسانهها بهعنوان ناکاموتوي اصلي شناخته ميشود.
در اين متن خلاصه اشارهاي قابل توجه نيز به آدام بک، يکي از ديگر پيشگامان ارزهاي ديجيتال شده است. البته بسياري از اين اشارهها و تقريبا تمام موارد قابل تاييد آنها پيش از اين بهصورت عمومي منتشر شدهاند. در نتيحه نميتوان به روشني ادعا کرد که اين بخشها صحيح و اطلاعاتي دست اول هستند يا اين که تنها نتايج جستجوي يک نويسنده براي جلب توجه بودهاند. بعلاوه رابط اين ناکاموتو نتوانسته براي شبهههاي موجود در مورد ارتباط بک با ناکاموتو توضيح واضحي ارائه دهد.
اگرچه در اين خلاصه با جزئيات زيادي به ارتباطات شخصي و اوليهي ناکاموتو با فيني پرداخته شده است، باز هم نميتوان آنها را بهعنوان سند تاييد اعتبار اين فرد جديد قبول کرد. دليل اصلي اين که فيني پيش از مرگش در سال 2014 بر اثر بيماري ALS از همسر و پسرش خواست که اين مکالمات را بهصورت عمومي منتشر کنند. هدف فيني پايان دادن به احتمالاتي بود که او را بهعنوان خالق بيت کوين معرفي ميکردند. همسر فيني با قدرداني از توضيحاتي که در اين متن در مورد شوهرش آمده، به اين نکته اشاره ميکند که هيچيک از اطلاعات موجود در آن، اثباتي بر هويت نگارنده نيستند.
ناکاموتوي جديد در متن خود ادعا ميکند که در سال 2010 پروژهي بيت کوين را ترک کرده است. اين در حالي است که پيش از اين در مجامع عمومي آوريل 2011 بهعنوان تاريخ ترک پروژه توسط او تصور ميشد. بههر حال او در اين مورد مينويسد:
من تلاش کردم تا هيچ مدرکي از وجود خودم در اين پروژه باقي نگذارم. در ادامه هر اطلاعاتي که من را بهنوعي با اين پروژه مرتبط ميکرد در تعدادي فايل نگهداري کردم تا پس از ترک من هر کسي بتواند از اين شخصيت مخفي استفاده کند. بههرحال دلايل متعدد ديگري براي ترک پروژه وجود دارد که در کتاب بهطور مفصل توضيح خواهم داد.
گوين اندرسون، يک از پيشگامان اين پروژه بوده و به احتمال زياد ميتواند حداقل زمان ترک پروژه از طرف ناکاموتو را اثبات کند. او در اين مورد اظهار نظري نداشته و تنها در يک ايميل پاسخ داده که از بازي «ساتوشي که بود؟» خارج شده است.
حقيقت اين است که چالش «ساتوشي که بود؟» اهميت بسياري دارد. يکي از بزرگترين دلايل اين اهميت نيز مقدار بسيار زياد داراييهايي است که در کيف پولهاي ديجيتال ناکاموتو مسدود شدهاند. کارشناسان بر اين باورند که فرد يا گروه ناکاموتو سرمايهاي در حدود 900 هزار بيت کوين دارد که با قيمت کنوني و افت کردهي اين ارز ديجيتال، چيزي حدود 5.8 ميليارد دلار ميشود. در نتيجه اگر ناکاموتو آمريکايي باشد امروز در ليست 100 فرد ثروتمند اين کشور قرار دارد.خريد دستگاه بيت کوين
درباره این سایت